WIZY DO ROSJI

Aby uzyskać za naszym pośrednictwem wizę na wjazd do Federacji Rosyjskiej należy w naszym biurze przedłożyć następujące dokumenty:

  1. Wypełnioną ankietę wizową (na każdą osobę, łącznie z dziećmi, które posiadają swój paszport). Wnioski wypełnia się za pomocą strony: Ankieta wizowa , bądź za naszym pośrednictwem.  Formularze przesłane faksem nie będą rozpatrywane.
  2. Paszport, ważny co najmniej 6 miesięcy, licząc od daty zakończenia terminu ważności wizy na wjazd do Rosji, posiadający nie mniej niż dwie czyste strony.
  3. Jedną aktualną fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm .Fotografie wyłącznie kolorowe, na jasnym tle, nie starsze niż 6 miesięcy.
  4. Zaproszenie na wjazd do Federacji Rosyjskiej, wydany przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych Rosji, przez przedstawicielstwa MSZ Rosji w podmiotach Federacji Rosyjskiej lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych (OWIR – wydział wiz i rejestracji cudzoziemców) – do otrzymania zwykłej wizy.
  5. Umowę dotycząca świadczenia usług turystycznych(voucher turystyczny) i potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez organizację prowadzącą działalność turystyczną – do otrzymania wizy turystycznej.

Dodatkowe uwagi

  • Pośredniczymy w załatwieniu wymaganych zaproszeń, voucherów turystycznych,  oraz ubezpieczeń.
  • Opłata za wizy pobierana jest wraz ze złożeniem dokumentów. Opłata jest przyjmowana w PLN. W przypadku odmowy wydania wizy opłata nie podlega zwrotowi.
  • Za sprostowanie błędów w wizie, wynikających nie z winy konsulatu pobierana jest dodatkowa opłata.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Wymogi dotyczące dokumentów i opłat mogą ulec zmianie bez wcześniejszego uprzedzenia.
  • Dokumenty przyjmowane są od poniedziałku do piątku od 800 do 1600.
  • GRAJAN TOUR – wizuje paszporty w każdą środę. W związku z powyższym dokumenty należy dostarczyć najpóźniej we wtorek do godziny 1500.                      

Zdjęcie ma odpowiadać następującym wymaganiom:

  • rozmiar zdjęcia 3,5 cm x 4,5 cm
  • zdjęcie ma być zrobione w ciągu ostatnich 6 miesięcy
  • tło na zdjęciu ma być jasne
  • twarz ma być umieszczona po środku zdjęcia, wyraz twarzy ma być neutralny, bez zasępienia albo uśmiechu, usta mają być zamknięte
  • zabrania się fotografowania w okularach przeciwsłonecznych

ZAPYTAJ O SZCZEGÓŁY:

Oczywiście można skorzystać z telefonu 89 534 24 14, wysłać zapytanie za pomocą emaila: lub skorzystać z innych metod kontaktu.